If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
колкото и да ми неприятно да го кажа - дизел. най-малкото защото този двигател е проверен, изпитан и сигурен. колкото и хубаво да звучи турбо бензинката нали се сещате че тепърва трябва да му се отстраняват детските болести и да се види до колко е надежден
колкото и да ми неприятно да го кажа - дизел. най-малкото защото този двигател е проверен, изпитан и сигурен. колкото и хубаво да звучи турбо бензинката нали се сещате че тепърва трябва да му се отстраняват детските болести и да се види до колко е надежден
Аз съм за тубро бензин но колегата е прав тепърва ще показва дефекти този ДВГ
Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
1.9 дизел е разумен вариант, не харчи много (макар и да харчи повече от конкурентните му) върви поносимо добре, наема се когато ти трябва, макар и да не е светкавица, работи доста тихо и най-вече както казаха изпробван е и вече от 15 години го работят тоя двигател
2.4 е страхотен двигател, като го изрежеш реве невероятно готино (на мен принципно ми харесват как реват големите дизели - не имъчено все едно му вземаш душата ами мазно и мощно) и върви също толкова готино, но тоя разход дето го има е просто абсурден, за справка на волво 2.4д 165 коня 6 годишен двигател гори два пъти по-малко а върви не много по-зле
Колко горе долу гори един 2,4 в градски условия ( в големите градове - СОфия, Варна, Бургас, Пловдив ) и колко един 1,9 чипнат (понеже мисля, че твоята е таква)? И колко е разликата във вървежа между 2,4 сток и 1,9 с чип...Интересно ми е понеже следващата ми кола ще е 159. Също така се колебая между нормална и автоматик ск. кутия...
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
Колко горе долу гори един 2,4 в градски условия ( в големите градове - СОфия, Варна, Бургас, Пловдив ) и колко един 1,9 чипнат (понеже мисля, че твоята е таква)? И колко е разликата във вървежа между 2,4 сток и 1,9 с чип...Интересно ми е понеже следващата ми кола ще е 159. Също така се колебая между нормална и автоматик ск. кутия...
2.4 зимата са ми казвали , че гори 12................
мойта не е чипната, но този двиг. като се чипне е все едно друг двигател са ти сложили
за сравнение относно вървежа не мога да ти помогна, трябва да се провери
да ти кажа по добрия избор според мен ще бъде автоматик, и без това ти е с предно колата не губиш нищо общо взето, не е като да няма да можеш да и въртиш задницата....
аз от вчера съм с такъв 1.9 чипнат. няма да влизам в суперлативи, коло пъргава стана изведнъж, защото това до голяма степен според мен е в главата. в смисъл сега като я чипосах и за да я пробвам я понастъпвам по-рязко, а не както преди. но фактът е, че досега от вкъщи до офиса карах на около 11 на 100 (като в ранни зори съм падал на 10), а вчера беше 8!!!!!! маршрутът е от младост 1 до дианабад, т.е. само светофари, без дълги отсечки освен по моста с метрото.
за извънградско, ще кажа в понеделник. но до момента софия - русе съм бил около и малко под 6л/100км, но това е пенсионерско каране - с круз контрол 139км/ч на магистралата и 100-105км/ч извън, като горе-долу спазвам ограниченията или поне дотолкова, че да не им се занимава да ме спират.
2.4 зимата са ми казвали , че гори 12................
мойта не е чипната, но този двиг. като се чипне е все едно друг двигател са ти сложили
за сравнение относно вървежа не мога да ти помогна, трябва да се провери
да ти кажа по добрия избор според мен ще бъде автоматик, и без това ти е с предно колата не губиш нищо общо взето, не е като да няма да можеш да и въртиш задницата....
хахахахахах колега на мене и сега ми гори 10 - 12 в задръстванията а съм 1.9
Comment